DA LI STE IKADA PROBALI SUPU OD BELOG LUKA? Ne zna se da li je UKUSNIJA ili ZDRAVIJA!
Ilustracija, Foto: Printscreen TikTok/caiyahphil

recept

DA LI STE IKADA PROBALI SUPU OD BELOG LUKA? Ne zna se da li je UKUSNIJA ili ZDRAVIJA!

Ovaj recept morate imati

Objavljeno: 18:05h

Recept za lekovitu supu od belog luka:

  • 50-ak češnjeva belog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 veća crvena luka, naseckana
  • 1 kašika naseckane sveže majčine dušice
  • 6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova)
  • 1 svežanj svežeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (možete upotrebiti i sušene začine)
  • 3 šoljice starog hleba narezanog u kockice
  • 1 šoljica masnije pavlake
Beli luk, Čišćenje belog luka, Ljuska belog luka
foto: Printscreen YouTube/MammaMia Recipes

Priprema:

– Zagrejte peć na 180 stepeni. Odsecite vrhove (1/3) glavice belog luka. Tako pripremljen beli luk polijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni 90 minuta. Ostavite da se ohlade.

– Za to vreme zagrejte dve kašike maslinovog ulja i puter u loncu na srednjoj temperaturi. Dinstajte crveni luk nekih 10-ak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni beli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmešajte, dodajte naseckanu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svežeg začinskog bilja (ili koristite manje sušenog).

– Smanjite temperaturu, dodajte komadiće hleba i ostavite sve da krčka pet minuta dok hleb ne omekša.

– Izvadite svežanj začinskih biljaka pa dobijenu supu miksajte u blenderu dok ne dobijete kremasta. Vratite u lonac pa stavite običnu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite po želji.

Bonus video:

03:22

Dečji hor Beograd izvodi Misu Pieta

(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.